thuispaginateambuildingprojecten
  sociale competentie  

Sociale competentie is nodig om sociale verbanden aan te gaan. Door te participeren in sociale verbanden ontwikkel je sociale competentie. Sociale competentie wordt opgebouwd in ervaringen en opgedaan in concrete activiteiten. Een ontwikkeling die nooit ophoudt. Een spiraal van mogelijkheden.

Doen is ervaren. Door activiteiten die levensecht, functioneel en zelfgekozen zijn leren kinderen hun sterke en zwakke punten ontdekken. Ze kunnen hun grenzen verleggen en succeservaringen opdoen. Doordat kinderen meer inzicht krijgen in zichzelf en hun sociale omgeving, krijgen ze meer zelfvertrouwen en ook meer motivatie om in sociale verbanden te participeren. Samenwerken, elkaar deelgenoot maken, kritisch zijn naar anderen maar ook open staan voor die ander.

Binnen cultuureducatie stimuleren wij creatieve vaardigheden én sociale vaardigheden.
Wij kiezen voor een prettige leeromgeving waarin plaats is voor respect en zelfvertrouwen, voor leren van elkaar, over elkaar en over jezelf , waar je open en nieuwsgierig kunt zijn, waar je emotie en passie kunt tonen en waar plaats is voor zelfreflectie.
Zo werken wij graag mee aan deze ontwikkeling die nooit ophoudt. Wij willen daarop aansluiten met maatwerk
Het enige wat u hoeft te doen is contact met ons opnemen.

image

image

image

image