thuispaginateambuildingprojecten
  cultuureducatie  

Cultuureducatie wordt een steeds belangrijkere factor in het onderwijs. Lessen met en over cultuur verrijken het onderwijs en geven kinderen extra bagage mee. Cultuureducatie is gericht op beleving, op het tonen van creatieve talenten, waardoor dromen verwezenlijkt kunnen worden, fantasie de ruimte krijgt en genoegens of ongenoegens kenbaar gemaakt worden. Cultuur draagt de wil tot scheppen en verbeteren in zich. Dit alles in een voortdurend proces.

Bij cultuureducatie kun je de kinderen het verleden laten voelen, het nu ervaren en reik je met ze naar de toekomst. Goede cultuureducatie biedt een concrete en veilige omgeving voor het ervaringsgericht leren.

Wij zien cultuureducatie niet alleen als een doel op zich dat gericht is op het ontwikkelen van creatieve vaardigheden.
Wij gebruiken de concrete leeromgeving ook als een middel om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ons cultureel programma nodigt kinderen uit om te vertellen over zichzelf, over hun eigen ervaringen en gevoelens, hun eigen mening. De activiteiten geven ook aanleiding om met een ander in contact te komen, en te horen wat die ander denkt, voelt en weet. De cultuur zien we hierbij als een inspirerend en belangrijk bindmiddel.

Wij bieden concrete culturele activiteiten op maat. Dit kunnen wij op het gebied van beeldende vorming, dans en muziek, drama en toneel, taal, media en film. Wij geven een oplossing op maat voor culturele leermomenten binnen uw school, instelling, bedrijf of prive. Leermomenten vol plezier en verwondering, met emotie en veel enthousiasme, met aandacht voor innerlijke beleving en reflectie. Het enige wat u hoeft te doen is contact met ons opnemen.

Klik hier om onze folder te bekijken.

image

image

image

image

image